© Paul De Keyzer
© Paul De Keyzer
© Paul De Keyzer
EXPO: PAUL DE KEYZER: BEWASEMDE KAMERS (FOTOGRAFIECIRCUIT)
2019

11 FEB
tot
14 MRT

EVERGEM • Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 11 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te laten zien aan een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Op die manier wil het Fotografiecircuit Vlaanderen vooral Vlaamse fotografen, die nog te weinig kansen kregen, een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Kwaliteit en variatie primeren hierbij.

Als kind kreeg Paul al vroeg een camera in de handen gestopt door zijn vader die onderwijzer was. Hij leerde ook foto's ontwikkelen in de DOKA. Op de leeftijd van 6 jaar behaalde hij een eerste prijs in de Gevaert Fotowedstrijd voor de jeugd. Zijn eerste dia's maakte hij op Expo '58. Toch werd hij geen fotograaf, maar apotheker. 's Avonds volgde Paul kunstonderwijs en behaalde het diploma Hoger Middelbaar Tekenen-Schilderen en later dat van Hoger Middelbaar Vrije Grafiek, beide gevolgd door tentoonstellingen. Hij tekende ook vele jaren naar model. Fotograferen deed hij vooral met het gezin op reis. Tijdens een cursus Photoshop werd hij besmet met het digitale fotovirus DFV. De laatste 5 jaar werkte hij koortsachtig (DFV) aan verbetering (fotograferen) en verfijning (nabewerken) van zijn fotografische expressie.
De fotoreeks ‘Bewasemde Kamers’ ontstond in Costa Rica. Tijdens een tocht met fotoclubvrienden in het Park Manuel Antonio belandde een van Pauls fotolenzen in het water. Zelfs na uren drogen onder de airco bleef de "lenskamer" wazig, bewasemd. Toen hij die lens op zijn camera klikte en een foto maakte, stelde hij vast dat het zonlicht, dat door de gordijnen binnen sijpelde voor fascinerende "lichtbellen" zorgde. In het besef van de kortstondigheid van mooie dingen, maakte hij, snel en bezeten, 50 foto's van zijn "bewasemde" hotelkamer. Dan gaf zijn lens definitief de geest. Maar die geest leeft nu verder in 50 poëtische foto's.

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.3 454 35 06
Cultuurcentrum Evergem
Weststraat 31
9940 Evergem
breng me hierheen